Internet, telefoon en televisie: we kunnen niet meer zonder. Sterker nog, we zijn steeds meer online en vergen steeds meer van het netwerk. Toch is de huidige infrastructuur in veel gebieden in Drenthe daar niet op berekend. Zeker in kleine kernen en dunbevolkte streken, waar uitsluitend een telefoondraadje ligt.

Zonder investeringen in die infrastructuur lopen we binnen enkele jaren fors achter. Met leegloop en economische achterstand tot gevolg. Daarom nemen we het heft in eigen hand!

ECO Oostermoer Verbindt heeft tot doel de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn zo veel mogelijk van glasvezel te voorzien. Niet alleen de grotere dorpen, maar nadrukkelijk ook de buitengebieden. Om de leefbaarheid te vergroten en Noordoost-Drenthe toekomstbestendig te maken.

Wat is het voordeel van glasvezel?

Het grootste voordeel is een supersnelle internetverbinding. Steeds meer diensten worden online aangeboden. Steeds meer opslag is ‘in the cloud’. Steeds meer mensen maken gebruik van beeldtelefoondiensten zoals Skype. Onderwijs en zorg verschuiven naar online. Video en tv kijken ook. De hoeveelheid data die per huishouden binnenkomt en uitgaat is de laatste jaren gigantisch gestegen en zal in de toekomst alleen maar verder stijgen.

Vergeet ook niet de agrarische sector en recreatie – beide cruciaal voor de werkgelegenheid in onze regio. Ook daar is investering in snel internet geen luxe maar noodzaak.

Tot nu toe werd glasvezel alleen aangeboden door grote marktpartijen. In het buitengebied liggen de woningen te verspreid om dit commercieel interessant te maken. ECO Oostermoer Verbindt hanteert een model waarmee dit wél kan en bovendien voor deelnemers extra voordelig uitpakt. Hoe? Waarom zelf doen?

We werken voor het publieke belang, zonder winstoogmerk. Deelnemers worden eigenaar van de kabel en zijn samen verantwoordelijk voor de aanleg en kosten.

Wat levert het op?

Allereerst supersnel internet, vanaf 200 Mbps up- en download én een breed zenderaanbod met haarscherpe beeldkwaliteit. Vrije keuze in beschikbare providers voor internet of het combipakket met tv en telefoon. En een betrouwbare eigenaar van uw glasvezelvoorziening: uzelf!

Vergeet ook niet de neveneffecten: uw huis wordt meer waard, uw leef-omgeving krijgt een ‘upgrade’. En u ontvangt rente over uw investering!

Hoe doet u mee?

Wilt u ook glasvezel? Registreer u als belangstellende via de knop rechtsboven.

Wilt u als ambassadeur meehelpen dit in uw dorp te realiseren?
Neem dan contact met ons op via glasvezel@eco-oostermoer.nl